Haarsteegse wielPeter van Roy had weer een mooie wandeling uitgezet voor deze zondag 6 september 2020. De zon scheen rijkelijk en daar was iedereen heel blij mee. Een jas was niet echt nodig.
We startten vanuit de herberg met de fiets richting Haarsteeg. Dat was meteen al gezellig. In tweetallen kletsten we honderduit.
Bij de kerk in Haarsteeg parkeerden we onze fietsen en Peter liep voorop richting de dijk. “Wat is Nederland toch mooi”, zei Jeanne. En dat beaamde iedereen. Al wandelend ervaar je je omgeving toch echt anders dan op de fiets of in de auto.
De mooiste plekken ontdek je op paden waar geen verkeer is. Van de Vergereindseweg sloegen we het doorlopend straatje Brugkamp in; een prachtig pad tussen de weilanden.

Aan het eind was een weide met schapen. Daar was de boer druk bezig met het afzetten van een deel van de wei, om zijn dieren te beschermen tegen de wolven. De boer vroeg nog of we wilden zien hoe de schaapshond de kudde bij elkaar dreef, maar daarvoor moest hij eerst zijn hekwerk afmaken.
We besloten door te lopen.

 

We liepen door weiden en over dijken, langs wateren vol waterlelies en riet. We hebben er even gepauzeerd.

Peter moet de weg goed gekend hebben, want we hebben ons door kronkelpaden en door ‘Brabantse rimboes’ een weg gebaand. Verrassend mooi is onze omgeving. Het was een korte wandeling deze keer – nog geen 5 kilometer –, maar iedereen genoot van het moois, de gezelligheid en de zon.

Haarsteegse wiel

 

 

 

 

 

Eenmaal terug bij de herberg (Peter was onze ‘schaapsherder’ tijdens de fietstocht terug), opende Ivana de deuren van onze herberg en kon iedereen een kopje soep opscheppen. Buiten in de zon hebben we dat samen opgegeten. Een heerlijke ochtend!